2007.07.06. 16:26| Szerző: St4rk
Nos, gondoltam egy merészet, és megpróblátam lefilmezni, ahogy festem a pajzsot. Nem véletlenül használtam a "megpróbáltam" kifejezést... A felvétel sajnos elég sötét és több más tekintetben is véresen amatőr lett. Mentségemre szóljon, hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyenbe vágtam, és talán túlságosan kapkodtam is. Jobb híján éjszaka csináltam, és bár három lámpa volt a egymás mellett a festőterület felett, kb 20 centire a tárgytól, mégis kevésnek bizonyult a kamerámnak. Elég sok részlet emiatt elveszett, de azért ha már megcsináltam, nézzétek ti is, talán még így is van benne ami hasznos:

Black Paladin Festés 1

Érdemes az originál méretet választani lejátszáskor, hogy a lejátszó ne húzza szét nagyon a képet.
A felvétel 53 perc, nagyjából ennyi időbe telt a pajzs kifestése a kéz és az arc kivételével. Ha azt vesszük, elég sok, játszós figurákhoz talán nem annyira praktikus, bár ez is attól függ ki, mennyit hajlandó befektetni :).

Vegyük úgy, hogy ez egy tanulófelvétel volt, tanultam a hibákból, a következő remélem sokkal jobban fog sikerülni. :) A kamerázás miatt menet közben nem fotóztam, legközelebb majd arra is gondolok.

Itt egy kép a végeredményről:



Annyira nem lett jó, mint az előző, de a körülményekhez képest nem rossz szerintem. Ezt így, ahogy van, fogom rátenni a figurára, ha kész lesz az arc és a kézfej (és kijavítottam a foltot a pajzs hátoldalán).

Végül itt egy kép a kamerás setupról:



:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M5X (Norbi) · http://exalted.freeweb.hu 2007.07.09. 10:04:47

meg nem neztem meg a videot, igy latatlanban: lehet, hogy sok macera, de legyszi minel tobb ilyet.
imadom, amikor latni is a dolgot, nem csak leirva van.
En ebbol tobbet tudok tanulni, mint 100 leirasbol.
koszi a videot.

Api 2007.07.10. 16:51:15

A videón látott pajzs a befejezést követően csak a rossz felvételi körülmények miatt nem hasonlít jobban a fotora, vagy még dolgoztál rajta a washokkal ?

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2007.07.10. 21:54:54

Csak a rossz felvétel miatt nem látszik olyan jól, nem csináltam vele semmi többet. Innen is látszik, hogy milyen szar a videó :)

gorugrany 2007.07.11. 20:31:50

No kérem, ez teljesen jó különösen a kommentekkel.Igaza van Norbinak az ilyenekből lehet sokat tanulni. Bár a felvétel tényleg sz@r, de a festés menete sokkal felfoghatóbb, érezhetőbb, annál , mint amikor azt olvasod: az alapozás után fessük le...blabala. Szóval reklámozd szélesebb körben és talán hozzám hasonlóan többen kedvet kapnak a festéshez. Sőt készíthetnél az alaptechnikákat bemutató tutorial videókat. Jópáran hálásak lennénk :)

En3r6y52 · http://www.mini-world.hu 2007.07.12. 06:41:40

Tervbe vannak véve hasonló videók. Én is pont azon agyltam (mivel többen kérték már), hogy honnan szerezzek kamerát, és miként vegyem fel a festést, amikor Stark üzente, hogy készített egy videót. :). Szóval szerintem fogtok még látni hasonlókat. És talán tényleg sikerül jobb minőségben közzétenni.

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2007.07.12. 10:13:25

Örülök, ha valakinek még így is segített a videó, ez legalább ad egy kis motivációt a következőhöz :)
A minőségen drasztikusan javítani kell, ha berendezkedtem az új hobbiasztalomon, akkor végzek majd további kísérleteket :)
süti beállítások módosítása